六年级小学英语阅读理解练习题(含答案).doc
《六年级小学英语阅读理解练习题(含答案).doc》由会员分享,可在线阅读,更多相关《六年级小学英语阅读理解练习题(含答案).doc(15页珍藏版)》请在三一办公上搜索。
1、一、英语阅读理解训练1阅读理解根据短文内容,判断正误。 Everybody wants to be healthy. You know food is very important. There are many healthy foods. You can have more bananas, apples, oranges and tomatoes because fruits and vegetables are good for you. But dont eat too much chocolate and meat. They are not good for you. Healt
2、hy food can make you grow and make you strong and happy. Remember there is a saying. An apple a day keeps the doctor away. Sports can also keep you healthy. Get up early and do some sports every day. Dont be lazy! You will be healthy and happy.(1)Food is very important for us to keep healthy. (2)We
3、shouldnt eat chocolate or meat. (3)Healthy food can help us grow and make us strong and happy. (4)An apple a day keeps the doctor away. means Doctors dont like apples. (5)Doing sports is also good for our health. 【答案】 (1)1(2)0(3)1(4)0(5)1 【考点】阅读理解 【解析】【分析】文章大意:介绍健康饮食。(1)句意:食物对我们保持健康很重要。根据 Everybody
4、wants to be healthy. You know food is very important.可知食物对我们保持健康很重要。故答案为:正确。(2)句意:我们不应该吃巧克力和肉。根据But dont eat too much chocolate and meat.可知我们不能吃太多的巧克力和肉。故答案为:错误。(3)句意:健康的食物能帮助我们成长健壮和开心。根据Healthy food can make you grow and make you strong and happy.可知健康的食物能帮助我们成长健壮和开心。故答案为:正确。(4)句意:“一天一苹果,医生远离我。”意思是“
5、医生不喜欢苹果”。根据生活常识可知苹果是健康的食物,每天一个苹果有利于健康,故答案为:错误。(5)句意:做运动对我们的健康有好处。根据Sports can also keep you healthy.可知运动也能保持健康,故答案为:正确。【点评】考查阅读理解,浏览文章大意把握细节。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确判断。2阅读理解阅读短文,判断正误。 Its Saturday morning. My friends and I are going to the park. Its near our school. We get there by bike. There are a lot o
6、f people in the park. Some girls are skipping. Some boys are flying kites. I am watching boats on the lake. I like them. Rowing a boat is fun. We are going to see a film in the evening. Everyone is having a good time.(1)I am going to the park with my parents on Saturday morning. (2)We get to the par
7、k by bike. (3)Some boys are flying kites. (4)I am watching boats. I like rowing boats. (5)We are going to see a film tomorrow. 【答案】 (1)0(2)1(3)1(4)1(5)0 【考点】阅读理解 【解析】【分析】文章大意:介绍“我”跟朋友们星期六上午去公园的事情。 (1)句意:星期六上午我跟我的父母去公园了。根据My friends and I are going to the park.可知我跟朋友们去公园了。故答案为:错误。 (2)句意:我们骑自行车去公园。根据W
8、e get there by bike.可知我们骑自行车去公园。故答案为:正确。 (3)句意:一些男孩子正在放风筝。根据Some boys are flying kites.可知一些男孩子正在放风筝。故答案为:正确。 (4)句意:我正在看船。我喜欢划船。根据I am watching boats on the lake. I like them.Rowing a boat is fun.可知我正在看船。我喜欢它们。划船很有趣。故答案为:正确。 (5)句意:明天我们将去看电影。根据We are going to see a film in the evening.可知晚上我们将去看电影。故答案为
9、:错误。 【点评】考查阅读理解,浏览文章大意把握细节。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确判断。3阅读理解阅读短文,判断下列句子正误 Two goats live on the left side of a river. One day they want to eat the grass on the right side. There is a bridge over the river. But on the bridge there is a lion. What should they do? They think of a plan. The first goat meets th
10、e lion. The lion shouts, Im going to eat you! The first goat says, Dont eat me, please. The second goat is bigger and younger than me. So the lion lets the first goat go. Then the second goat comes. The lion shouts, Im going to eat you! The second goat says, Dont eat me, please. The third goat is bi
11、gger and younger than me. So the lion lets the second goat go. The lion waits and waits, but there is not a third goat.(1)There are three goats and a lion in the story. (2)The goats want to eat the grass on the right side. (3)The lion wants to eat the goats. (4)The third goat is younger and bigger t
12、han the first and second goats. (5)The goats are cleverer than the lion. 【答案】 (1)0(2)1(3)1(4)0(5)1 【考点】阅读理解 【解析】【分析】这是一篇山羊和狮子的寓言故事。 (1)句意:故事中住着3头山羊。根据短文叙述 Two goats live on the left side of a river. (两头山羊住在河的左岸。)可知是两头山羊。题目叙述错误。故答案为:错误。 (2)句意:山羊想吃右岸的草。根据短文叙述 One day they want to eat the grass on the
13、right side. (一天,它们想吃右岸的草。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。 (3)句意:狮子想吃山羊。根据短文叙述 The lion shouts, Im going to eat you! (狮子喊道“我要吃了你。”)可知题目叙述正确。故答案为:正确。 (4)句意:第三只山羊比第一只和第二只都年轻和大。根据短文叙述 The lion waits and waits, but there is not a third goat. (狮子等啊等,但是没有第三只山羊。)可知没有第三只山羊。题目叙述错误。故答案为:错误。 (5)句意:山羊比狮子聪明。根据短文叙述The lion wait
14、s and waits, but there is not a third goat. (狮子等啊等,但是没有第三只山羊。)可知山羊比狮子聪明。题目叙述正确。故答案为:正确。 【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,然后根据短文的相关叙述来判断正误。4阅读理解阅读理解 The summer vacation is coming. Tina and Jenny are going to London with the school dancing club. They are going there by plane on July 15. They are going to stay t
15、here for six days. They are also going to dance for some English children and learn some English dancing. They want to see Big Ben and visit the British Museum in London. They also want to visit the London Eye and Tower Bridge. Sherry is going to the USA with her family. They are going there by car
16、on August 2. She is going to stay with her grandparents in Washington D.C. for a week. Her grandparents house is near the White House, so Sherry and her family are going to go there, too. She also wants to go to some of the museums in Washington D.C. She is going to take many photos there.(1)Where i
17、s Tina going on her summer vacation? (2)How is Sherry going there? (3)What is Sherry going to do there? (4)How long is Tina going to stay in London? 【答案】 (1)Tina is going to London.(2)By car.(3)Sherry and her family are going to go to the White House and some of the museums in Washington D.C.(4)Six
18、days. 【考点】阅读理解 【解析】【分析】大意:短文讲述了蒂娜,珍妮和雪莉打算去伦敦度暑假。 (1)句意:蒂娜暑假要去哪里?根据 Tina and Jenny are going to London with the school dancing club. 可知蒂娜要去伦敦,故答案为 Tina is going to London. (2)句意:雪莉去那儿怎么样?根据 Sherry is going to the USA with her family. They are going there by car on August 2. 可知乘汽车,故答案为 By car. (3)句意:雪
19、莉将要在那里做什么?根据 Her grandparents house is near the White House, so Sherry and her family are going to go there, too. She also wants to go to some of the museums in Washington D.C. 可知雪莉和她的家人将去白宫和华盛顿特区的一些博物馆,故答案为 Sherry and her family are going to go to the White House and some of the museums in Washingt
20、on D.C. (4)句意:蒂娜打算在伦敦呆多久?根据 They are going to stay there for six days. 可知蒂娜打算在伦敦呆六天,故答案为 Six days. 【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行回答。 5阅读理解阅读短文,补全句子。 Tomorrow is Saturday. It will be sunny and cool in Beijing. Some people will go to the park. Some children like to go to the zoo. They
21、like animals. Families will have fun. But next Monday, there will be a big storm in Guangzhou. It will be windy and rainy. All students will not go to school. They will stay at home. People will park their cars in safe places.(1)Beijing will be _ and _ tomorrow. (2)Some children will go to the _ tom
22、orrow in Beijing. (3)Next Monday, it will be _and _in Guangzhou. (4)All students will _ _ _ in Guangzhou next Monday. (5)Next Monday people will park their cars in safe places in Guangzhou. Because there will be a _ _.【答案】 (1)sunny;cool(2)zoo(3)windy;rainy(4)stay;at;home(5)big;storm 【考点】阅读理解 【解析】【分析
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 六年级 小学英语 阅读 理解 练习题 答案

链接地址:https://www.31ppt.com/p-4133369.html